Profylaxkurs i Södertälje: Under hösten 2024 hålls inga gruppkurser enbart enskild hemmakurs.

Vill du gå kurs? Kontakta mig så hittar vi en lösning.
Klicka på ”Boka här!”

Så klokt av dig att planera in en födelseförberedande kurs!
Det är en god investering för er båda inför den kommande födelsen av ert barn och även i framtiden som föräldrar. Det är tufft att gå igenom en förlossning, samtidigt den mest häftiga upplevelse i livet oavsett om det är du som föder eller du som bistår den födande. Så det är viktigt med förberedelse framförallt den mentala biten.

Profylaxkursen grundar sig på metoden Föda Utan Rädsla och Aktiv Baby tillsammans med min gedigna erfarenhet av mer än tusen födslar och 25 år i branschen. 

Tips! Profylaxkurs är avdragsgillt som friskvård upp till 1000 kr. Anmäl till din arbetsgivare.

I kurser får du lära dig:

  • Plocka fram Din förmåga att föda! Vad hindrar, vad hjälper dig?
  • Era olika roller under födandet
  • Hur ni tillsammans lindrar smärtan och stressen
  • Hur ni tillsammans hanterar värkarna
  • Verktyg att använda under de olika faserna
  • Ditt egna perinealskydd
  • Positionera babyn i bäckenkanalen; underlätta och förkorta födelseförloppet.
  • Prova/hyra TENS som smärtlindring

Hantera stressen

Genom övningar minskas smärtan, stressen, oron

Skapa harmoni

Lär dig fokusera på födandet här och nu

Tillsammans

Ni bildar ett oslagbart team inför ert barns födelse

Kunder om kursen

Läs vad tidigare kursdeltagare tycker

Din kurs var till stor hjälp för oss båda och vi kan varmt rekommendera den! Din kurs gjorde att jag såg fram emot att föda och förlossningen är den häftigaste upplevelsen jag varit med om!🤗🙌💕
Sanna Jansson
En så fantastiskt givande kurs hos Barnmorska Sibelle, nu längtar vi till förlossningen! ❤️
Melinda och Benjamin
Vi hade verkligen hjälp av kursen hos Barnmorska Sibelle inför vårt första barn. Pedagogiskt och bra upplägg tydliggjorde mycket för oss båda. Att fysiskt få prova på och ”öva” tillsammans gjorde oss trygga med tydliga verktyg hur vi skulle kommunicera och stötta varandra genom förloppet. En fantastisk kurs!
Caroline och Robert

Vanliga frågor

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna

Varför ska man gå profylaxkurs?

Att förbereda sig inför förlossningen är viktigt för er båda. Det är tufft att föda barn samtidigt den mest häftiga upplevelsen i livet oavsett om det är du som föder eller du som finns bredvid. En födsel är inte ”bara” en fysisk händelse utan i högsta grad en mental upplevelse. Precis som en löpare förbereder sig inför ett maratonlopp behöver även du förbereda dig. Inför födseln får ni hitta era olika roller och skapa ert team. Ni har all möjlighet att bolla era funderingar med mig i lugn och ro.

Varför gå just Barnmorska Sibelles kurs?

Mina kurser skiljer sig från andra profylaxkurser då jag har en unik kombination med metoderna Föda Utan Rädsla, Aktiv Baby och din egen förmåga till perinealskydd. Tillsammans med mina vidareutbildningar och långa erfarenhet inom förlossning och eftervård känner ni er i trygga händer och kan ställa vilka frågor ni vill och få svar! I mina kurser ingår alltid ett kompendium som en repetition för er hemmaträning.

Jag tänkte ta det som det kommer.

Att ta det som det kommer gör att du blir överrumplad av värkarbetet som tar över din kropp och sinne och du känner dig mer som en ensam vante i en tvättmaskin och vet inte hur du ska ta dig därifrån. Stressen ökar och därmed smärtan. Risken att bli besviken över sin förlossning är ökar. Din partner kommer i större grad känna sig i vägen, bortkommen och tänka ”jag kan inget göra”.  Med en profylaxkurs vet du hur du ska hantera värkarna när de kommer, tillsammans med din partner. Hen vet då exakt vad hen ska göra. Att lita på ödet är inget jag rekommenderar.

Varför behöver min partner förbereda sig? Hen står ju bara bredvid.

Du och din partner/stödperson tjänar så mycket på att förbereda er tillsammans. I kursen får ni kunskapen om varför relationen, eller sin stödperson, är så viktig i en födelse och hur ni kan dra nytta av den och möjlighet att förkorta hela födelseprocessen. Din partner/stödperson kommer veta exakt hur hen kan hjälpa dig under värkarbetet. Det är vad födelseförberedelsen handlar om i grunden. Det är ni så värda att göra detta tillsammans.

Finns det bidrag söka och sänka kostnaden?

En kurs i födelseförberedelse är berättigat till friskvårdsbidrag enligt skatteverket. Är det vid ett tillfälle så beviljas 1000 kr per person, alltså kan kursen kosta några hundralappar för er om ni båda söker bidraget. Prata med din arbetsgivare.

Är det något jag behöver ta med till kursen?

Lättare tilltugg serveras som frukt, kex och mineralvatten. Ta gärna med dig eget kaffe/té och smörgås om så önskas. Vi har en kortare paus under dagen.

Hur anmäler jag oss till kursen?

Det är enkelt! Du klickar på knappen ovan eller mejlar mig på hej@barnmorskasibelle.se, använd ditt bästa mejl-konto! För anmälan behöver jag din folkbokföringsadress. Har du frågor så kontakta mig! Det finns inga dumma frågor😏

Hur betalar jag kursen?

Betalning görs via faktura som skickas ut per mejl, använd ditt bästa mejl-konto. För fakturan behöver jag din folkbokföringsadress så lägg in det i mejlet vid bokningen. Du har 30 dagar på dig att betala räkningen. Vill du har längre betalningstid eller två fakturor, meddela mig så ordnar jag det.

Boka din kurs nu!

Ge dig och din partner chansen till en lugn och trygg födsel!
Ni tjänar båda två på att förbereda er tillsammans,
att hantera värkarna och på vilket sätt din partner kan stötta dig.
Det är vad födelseförberedelsen handlar om i grunden.
Det är ni så värda!

Klicka på knappen så kommer du ett steg närmare er förberedelse.