Om Barnmorska Sibelle AB

Profylaxkurs * Smärtlindringshjälp * Barnmorskestöd * Positionera fostret * Utbildningskonsult

Barnmorska Sibelle AB startades 2022 som en utveckling av firman Meet a Midwife Sibelle (2017) med syfte att ge profylaxkurser i södra Stockholmslän och östra Sörmland där jag bor, Södertälje. Med företagandet har ytterligare arbetsuppgifter tillkommit med uppdrag som konsult inom barnmorskans profession; undervisning, social media kommunikation, bemanning och skriva artiklar. Jag har under en tid arbetat med en webbkurs för pappor vilket är en dröm att kunna lansera framöver. 

Min filosofi

För mig är ett personligt och holistiskt syn- och förhållningssätt viktigt för kunden och uppgiften, oavsett uppdrag. 

Min mission

Att bli förälder är en stor och omvälvande händelse och ni har en viktig uppgift, under graviditeten, under födseln och när barnet är fött; att ta hand om och vårda. Att förbereda sig grundligt inför den utmaning förlossningen är, är ett viktigt steg in i föräldraskapet och att satsa på en profylaxkurs upplevs av många som en livsinvestering.  Min mission är att göra skillnad för blivande föräldrar och födande par! 

Barnmorska Sibelle AB

Jag har arbetat kliniskt som barnmorska sen 1998, främst förlossningsavdelning och eftervård (BB-avd) och har under hela mitt yrkesliv vidareutbildat mig inom professionen. Barnmorskans yrkesområde har en bred palett, inte bara barnafödande, utan inom hela begreppet mänsklig sexualitet, främst bland kvinnor men även övriga befolkningen under hela vår livscykel. 

Utöver min  Barnmorskeexamen och legitimation har jag även en fil.kand i omvårdnadsvetenskap 2014 där uppsatsen fördjupar sig i ämnet gravida kvinnor med uppvisad vaginalsmärta. Här kan du läsa min uppsats. Jag har flertalet universitetskurser i sexologi (totalt 45 hp) och har även förskrivningsrätt för preventivmedel. Innehar även en chefs- och handledarutbildning på universitetsnivå (37,5 hp, KI, UU).

Under åren 2016-17 fick jag möjlighet att vidareutbilda mig i bäckenbottens anatomi & fysiologi, förebygga, diagnostisera och behandla förlossningsskador via Karolinska Institutet. Tillsammans mina sexologikunskaper och över 1000 födslar ger det en gedigen kunskap ämnet. 

2017 startade jag med förlossningsförberedelse i metoden Föda Utan Rädsla efter att ha gått instruktörsutbildning hos grundaren Susanna Heli. Som en fortsättning utbildade jag mig i metoden Aktiv Baby med grundaren Xana de Silva, en metod att optimera babyn i förlossningskanalen och underlätta födseln, som numera ingår i mina kurser.

Efter 20 år som fast anställd på Karolinska Sjukhuset Huddinge sa jag upp min tjänst och frilansade under fem år. Under den tiden har jag arbetat via bemanningsbolag ute i landet på flera orter. Sen januari 2024 är jag åter igen fast anställd men nu på Södertälje BB, då resorna och de många övernattningarna tog på krafterna och jag längtade hem. Bemanningsbranschen har sen 2024 förändrats till det sämre enligt min mening så därför känns det nu tryggare med en fast anställning.

Jag har många fina kollegor inom sfären födelseförberedelse så som barnmorskor, doulor, fysioterapeuter, sjuksköterskor. I februari 2021 gästspelade jag hos Märta Cullhed-Engblom på sajten Föda med Stöd som hon driver. Här kan du läsa ett porträtt av mig som publicerades på hennes hemsida.

Vintern 2022, 6 februari, finns ett personporträtt publicerat i Södertäljes egna lokaltidning, Länstidningen. Läs den gärna här!

Under 2021 fick jag möjlighet att samarbeta med danska barnmorskan Malene Hegenberger som utvecklat ett speculum, Hegenberger Retractor, för att underlätta suturering efter förlossningsskador via det svenska företaget Wingplast, numera Cetro Medical, som tillverkar instrumentet. Min roll är att informera och utbilda i rätt användningsteknik. Kontakta gärna mig om du har frågor.

Våren 2021 kom jag i kontakt med två drivna entreprenörer, Anna Nordlander och Hanna Nordenö, som utvecklar och driver appen About Mom. Mitt uppdrag var att skriva informationstext om föderskans första tid efter förlossningen. Så roligt att på pränt få ner all sin kunskap i text, det blev betydligt mer än vad vi tänkt oss. För mig blev det också ett underlag till en hel bok som jag hoppas kunna förvalta någon gång i framtiden. Om du som läser detta tycker att det vore en bra idé, kontakta mig genast så kanske vi kan förverkliga det.

Har du frågor om mig och min verksamhet är du hjärtligt välkommen att kontakta mig. Jag hjälper dig gärna med uppdrag. Klicka på knappen nedan.

Sagt om Barnmorska Sibelle

Kvinnor jag mött berättar

"Tack för din fina insats under min förlossning. Din lugna, noggranna och lyhörda personlighet bidrog till att jag, trots 18 tuffa timmar, kände mig trygg att ha dig som min barnmorska."
Melissa
"Barnmorska Sibelle har kunskap och erfarenhet och känner exakt till vilket behov kvinnan har i det rätta momentet. Jag är jättetacksam och glad att träffa precis henne."
Karolina
"Tack Barnmorska Sibelle för ditt lyhörda bemötande och din positiva energi. Du gav en förlossningsrädd mamma ett härligt minne för livet."
Therese

Samarbetspartners * Branchkollegor * Branschorganisationer

Vi är stolta över våra samarbeten

Vad vill du ha hjälp med?

Välkommen att kontakta mig.
Ingen fråga är för liten eller stor.
Profylaxkurs, utbildning,
barnmorskekonsult, bemanning m.m.