Hyr TENS till födseln

Starta din smärtlindring redan hemma. TENS är ett utmärkt hjälpmedel under latensfasen och fungerar även bra under förlossningen. Den går även att kombinera tillsammans med t.ex. akupunktur och/eller lustgas. Tillsammans med dina FUR-verktyg får du en bra icke medicinsk smärtlindring som räcker länge.

Vad är TENS?

TENS betyder transkutan elektrisk nervstimulering. På huden över ländryggen fästs elektrod-plattor kopplade till den lilla apparaten. Med hjälp av svag strömstyrka (batterinivå) får du en pirrande/pickande känsla i huden och blockerar på så sätt delar av smärtupplevelsen till hjärnan. Smärtan och sammandragningarna i livmodern känns mer hanterbara. TENS är en väl beprövad metod inom graviditet- och förlossningsvården och har flera användningsområden som graviditetsrelaterade besvär, under latensfasen och hela förlossningen. TENS är lätt att hantera och vid rätt användning är den ett utmärkt hjälpmedel som smärtlindring.  Dessutom går det att kombinera med annan smärtlindring som akupunktur och lustgas. TENS går inte att använda vid bad eller dusch eller om du har pacemaker. Det ger ingen påverkan på fostret eller andra biverkningar. Har du känslig hud för klister kan huden bli irriterad där plattorna suttit. Tvätta noga efter. 

Hyra TENS

Att hyra TENS

TENS-apparaterna som hyrs ut har speciellt utformade program för gravida och förlossning. För att du ska få glädje och bästa effekt under din födsel är det viktigt att TENS används på rätt sätt. Barnmorska Sibelle är väl förtrogen med hur TENS bäst används och ger dig många personliga och ovärderliga tips innan du hyr din TENS-apparat.
Innan uthyrning eller om du bara är nyfiken på hur det känns med TENS, får du en personlig genomgång av Barnmorska Sibelle. Hur du på bästa sätt använder dig av TENS, var du sätter plattorna för att få fullgod effekt och hur du ökar stimuleringen för att kunna utnyttja metoden till fullo som smärtlindring.  
Det här ingår: 
TENS-apparaten, elektrodplattor, batterier, inkl extra batterier, band att hänga TENS-apparaten om halsen, och instruktionsbok. Elektrodplattorna är personliga och tvättas med vanlig tvål mellan användningarna. Om du tycker att plattorna lossnar går det bra att tejpa med vanlig hudtejp över dem. Elektrodplattorna får du behålla när du lämnar tillbaka din TENS.
Lämplig tid att hyra är från graviditetsvecka 37-38. 
Hämta din TENS i Södertälje och få personlig undervisning inför din hyrestid. Kan även skickas v.b inom Sverige, porto ingår.

Kunderupplevelser av TENS

Läs vad tidigare användare tycker

TENS var så himla bra för mig! Jag blev igångsatt och hade värkar i tre dygn. Kämpade på med TENS i två dygn vilket var så bra smärtlindring för mig och så glad att du Barnmorska Sibelle hade så bra kunskap om det.
Evelina
Jag använda TENS under latensfasen och tyckte det fungerade bra men när värkarna blev intensivare fungerade det inte lika bra. Barnmorska Sibelle hjälpte mig att flytta plattorna till andra ställen på kroppen, höjde styrkan och vips så hjälpte det mig bra igen.
Amanda
TENS var riktigt bra! Jag var skeptiskt till det först men Barnmorska Sibelle visade mig. Använde den sen i många timmar. En överraskande bra smärtlindring.
Linnéa