Enskild kurs i ert egna hem

Den här kursen passar dig som lider av förlossningsrädsla och vill förbereda dig på djupet tillsammans med din partner. Med en privat profylaxkurs får ni utrymma att fokusera på just era frågor och farhågor, både som enskilda individer och som par.
Det är en god investering för er båda. Det är tufft att gå igenom en förlossning, samtidigt den mest häftiga upplevelse i livet oavsett om det är du som föder eller du som bistår den födande. Det är viktigt med förberedelse framförallt den mentala biten. Även hemmakursen grundar sig på metoden Föda Utan Rädsla och Aktiv Baby tillsammans med min gedigna erfarenhet av mer än tusen födslar.
I priset ingår även en timmes uppföljande samtal, postpartumsamtal, efter förlossningen via videolänk.

Tips! Profylaxkurs är avdragsgillt som friskvård upp till 1000 kr per person. Anmäl till din arbetsgivare.

En kurs anpassad för just er

Precis som i gruppkurserna ingår nedan punkter men mer personligt utformade utifrån era frågor, farhågor och funderingar. Dessutom ingår en timmes uppföljande samtal, postpartumsamtal, efter förlossningen via videolänk.

  • Plocka fram Din förmåga att föda! Vad hindrar, vad hjälper dig?
  • Era olika roller under födandet
  • Hur ni tillsammans lindrar smärtan och stressen
  • Hur ni tillsammans hanterar värkarna
  • Verktyg att använda under de olika faserna
  • Ditt egna perinealskydd
  • Positionera babyn i bäckenkanalen; underlätta och förkorta födelseförloppet.
  • Prova/hyra TENS som smärtlindring
  • En timmes postpartumsamtal via videolänk.
  • Utnyttja ert friskvårdsbidrag och få 2000 kr tillbaka! Meddela arbetsgivaren.

Hantera stressen

Genom övningar minskas smärtan, stressen, oron

Skapa harmoni

Lär er fokusera på födandet här och nu

Tillsammans

Ni bildar ett oslagbart team inför ert barns födelse

Kunder om kursen

Läs vad tidigare kursdeltagare tycker

Kursen gjorde att vi båda kände oss förberedda på förlossningen och att det finns mycket vi kan göra utan medicinsk smärtlindring samt tro på att kroppen vet hur den ska föda. Trots att det var svårt att tillämpa verktygen när det gjorde som allra ondast, fanns de alltid där. Speciellt andningen och låta med mörk röst tyckte jag hjälpte väldigt mycket och försöka vara tung och avslappnad trots smärtan. Fredrik var ett bra stöd under hela förlossningen då han visste vad som skulle hända och hur han kunde hjälpa mig.
Emelie och Fredrik
Som omföderska bokade vi en enskild kurs med Sibelle. Fantastiskt bra! Vi behövde en repetition av de fyra verktygen men det skapade också ett utrymme för oss som par att prata ihop oss om våra förväntningar, tankar, sätta fokus och få perspektiv av en utomstående. Vi blev redo och peppade inför födseln! Med hjälp av lustgas och framför allt rösten kunde jag vara precis så närvarande som jag önskat och vid framfödandet kände jag mig både stark och i kontroll. ​
Karin med familj
Vi hade verkligen hjälp av kursen hos Barnmorska Sibelle inför vårt första barn. Pedagogiskt och bra upplägg tydliggjorde mycket för oss båda. Att fysiskt få prova på och ”öva” tillsammans gjorde oss trygga med tydliga verktyg hur vi skulle kommunicera och stötta varandra genom förloppet. En fantastisk kurs!
Caroline och Robert

Vanliga frågor

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna

Varför enskild profylaxkurs hemma?

Tillsammans formas kursen utifrån era behov, ni är i fokus. Innehållet i kursen är densamma som en gruppkurs men fokus ligger på era frågor och farhågor. Att ni som par inför födseln hittar ert team, era roller, genom att bolla funderingar med mig som barnmorska, så ni lättare har möjlighet att forma er drömfödsel. Kurstiden varierar kraftig utifrån era behov ca 4-6 timmar. Dessutom ingår en timmes samtal efter förlossningen, postpartumsamtal, via videolänk.

Varför just Barnmorska Sibelles kurs?

Mina kurser skiljer sig från andra profylaxkurser då jag har en unik kombination med metoderna Föda Utan Rädsla, Aktiv Baby och din egen förmåga till perinealskydd. Tillsammans med mina vidareutbildningar och långa erfarenhet inom förlossning och eftervård känner ni er i trygga händer och kan ställa vilka frågor ni vill och få svar! I priset ingår samtal efter förlossningen. Passa på och ställ alla frågor kring förlossningen, amning, barnskötsel m.m.

Finns det bidrag att söka och sänka kostnaden?

En kurs i födelseförberedelse är berättigat till friskvårdsbidrag enligt skatteverket för er båda. Ni kan tjäna tusenlappar på att utnyttja bidraget. Prata med din arbetsgivare. Om ni bägge vill utnyttja bidraget så görs två fakturor, meddela mig när du bokar in kursen så ordnar jag det.

Är det något vi behöver förbereda hemma?

Stol eller pall, en skön soffa, en mjuk matta eller yogamatta är gott nog. En större sjal/ bärsjal i vävt tyg, alt. ett halvt lakan, kan vara bra för att kunna träna Aktiv Baby på egen hand.  Jag tar med en sjal för Aktiv Baby-övningarna och har en liten whiteboard att ställa upp på lämpligt ställe. Eftersom vi håller på i många timmar är kaffe/te och macka välkommet 😊

Hur anmäler jag oss till enskild kurs?

Det är enkelt! Du klickar på knappen ovan eller mejlar mig på hej@barnmorskasibelle.se, använd ditt bästa mejl-konto! För anmälan behöver jag din/er folkbokföringsadress. Har du frågor så kontakta mig! Det finns inga dumma frågor😏

Hur betalar jag kursen?

Betalning görs via faktura som skickas ut per mejl, använd ditt bästa mejl-konto. För fakturan behöver jag din/er folkbokföringsadress så lägg in det i mejlet vid bokningen. Du har 30 dagar på dig att betala räkningen. Vill du har längre betalningstid eller två fakturor, meddela mig så ordnar jag det.

Boka din kurs nu!

Ge dig och din partner chansen till en lugn och trygg födsel! Med en privat kurs får ni utrymma att fokusera på just era frågor och farhågor, både som enskilda individer och som par.
Ni tjänar båda två på att förbereda er tillsammans,
att hantera värkarna och på vilket sätt din partner kan stötta dig.
Det är vad födelseförberedelsen handlar om i grunden.
Det är ni så värda!

Klicka på knappen så kommer du ett steg närmare er förberedelse.